Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
REMA_TRAILER_0103.jpg

Reitan

Övergången från våra gamla manuella system till AMCS högkvalitativa, dynamiska system har lett till flera olika fördelar som inte enbart kan kvantifieras i pengar.

519 Volvo forfra (002).JPG

Danish Crown

Alla transporter måste vara lönsamma, vilket innebär maximering av fyllningsförhållande och minimering av körsträcka.

justeat-01.JPG

Just Eat

Automatisk planering med AMCS distributionsplaneringssystem hjälper JUST EAT hantera rusningstiden.

Unicon

Unicon har avsevärt ökat produktiviteten i sin fordonsflotta med AMCS Concrete Planner.

Unicon är en del av Aalborg Portland Group och ett dotterbolag till det italienska multinationella bolaget Cementir Holding, som är specialiserat på produktion och distribution av grå och vit cement, färdigblandad betong, ballast och betongprodukter. Under årens lopp har Cementir Group vuxit till att bli världsledande inom produktion av vit cement och Unicon till ledande inom tillverkare av färdigblandad betong i Skandinavien och den enda cementtillverkaren i Danmark. Företaget finns nu i 18 länder på 5 olika kontinenter.

Utmaningen

Färdigblandad betong framställs genom att blanda ett antal material inklusive sten, sand, vatten och cement till ett specifikt recept beroende på kundens tillämpning. Unicon driver cirka 80 betongfabriker över hela Danmark och Norge som alla kan producera ett brett spektrum av betongrecept.

Historiskt sett skulle varje fabrik ha ett antal lastbilar som den tilldelas beroende på i vilken region den var belägen. I slutändan ville Unicon bryta ned de geografiska gränserna och använda lastbilar längs ett fabriksnätverk. 

Lösningen

Lösningen från AMCS gör det möjligt för Unicon att hantera alla element associerade till framgångsrik leverans av färdigblandad betong i en miljö som är i realtid och online. Utöver att säkerställa att snäva leveransfönster kan uppfyllas, har det nya systemet förmågan att ständigt hantera förändrade beställningar som ett resultat av en rad faktorer, bland annat väder, förseningar med handel eller andra frågor som kan ha påverkat utvecklingen på plats.

Den förbättrade flexibiliteten ökade lastbilarnas tillgänglighet och gav bättre möjlighet till snabba leveranser. Eftersom betong har en relativt kort hållbarhetstid innebar det också att fler laster kan anlända i optimalt skick och minskar risken för en försämrad kvalitet under transport.

Resultaten

Viktiga fördelar som uppnåtts genom att implementera systemet inkluderer en ökning av antalet leveranser per lastbil per dag med 20-25 % och 1-5 % intäktsökning från en mer korrekt debitering av väntetid.

Hans-Christian Wattum är System Coordinator på Unicon och säger: ”AMCS Concrete Planner har stött oss i utvecklingen av en mycket effektiv och flexibel leveransmodell som har ökat vår fordonsflottas produktivitet avsevärt. Den ökade automatiseringen av våra system och införandet av mobil teknik har avsevärt förbättrat vår förmåga att fånga upp extra kostnader, såsom väntetid, och se till att den faktureras rättvist och korrekt.”

Mer information

Ladda ned fallstudien och få mer information om alla fördelar och resultat som Unicon har uppnått genom implementering av Intelligent Optimisation.

Picture6.jpg

Begär en demo