Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
REMA_TRAILER_0103.jpg

Reitan

Övergången från våra gamla manuella system till AMCS högkvalitativa, dynamiska system har lett till flera olika fördelar som inte enbart kan kvantifieras i pengar.

519 Volvo forfra (002).JPG

Danish Crown

Alla transporter måste vara lönsamma, vilket innebär maximering av fyllningsförhållande och minimering av körsträcka.

justeat-01.JPG

Just Eat

Automatisk planering med AMCS distributionsplaneringssystem hjälper JUST EAT hantera rusningstiden.

Loomis

Tid vi sparar in på planeringen

Loomis Danmark är ett av de ledande kontanthanteringsföretagen i Danmark. 2005 investerade företaget i ruttoptimeringssystemet AMCS Route Planner och nu har Loomis Danmark kraftigt ökat lönsamheten för sin verksamhet.

Utmaningen

Loomis Danmark är en del av Loomis Group, ett multinationellt kontanthanteringsföretag med verksamhet i elva länder i Västeuropa och flera delstater i USA. Företaget hanterar allt från insamling av sedlar till sortering, räkning och leverans av pengar. Som ett av Danmarks ledande företag inom kontanthantering distribuerar och samlar Loomis Danmark in kontanter till och från uttagsautomater, banker och detaljhandlare. Företaget har två huvudsorteringscentraler, i östra respektive västra delen av Danmark, med 40 lastbilar som sköter distributionen.

Sune Henriksen, IT-chef på Loomis Danmark förklarar: ”Den främsta anledningen att implementera ett ruttplaneringssystem var att distributionen av pengar gick med avsevärd förlust. Eftersom detta är centralt i vår verksamhet var vi tvungna att göra något åt situationen.”

Lösningen

AMCS Route Planner implementerades 2005 och kort efter testperioden köpte Loomis Danmark systemet. ”Implementeringen var i princip problemfri och verksamhetscheferna lärde sig snabbt hur systemet fungerade”, konstaterar Sune Henriksen. ”Innan AMCS Route Planner implementerades sköttes ruttplaneringen av 8–10 planerare och förare som spenderade 160 timmar på att skapa huvudplanen manuellt.”

Resultatet

”Vi är mycket nöjda med resultaten vi uppnått med AMCS Route Planner”, sammanfattar Sune Henriksen. ”Tack vare all tid vi sparar in på planeringen och de avsevärt sänkta distributionskostnaderna har vi uppnått en väldigt snabb avkastning på investeringen.”

Stora fördelar med att implementera systemet:.

  • En signifikant reducering av antalet fordon och förare.
  • Efter omplanering av huvudrutterna genomförs 99,9 % av alla tjänster.
  • Tiden som spenderas på planering reducerad från cirka 300 till 8 timmar totalt XX Frekvensen för huvudplanering har ökat med 20–30 gånger.
  • Bättre intern koordinering och enklare lönsamhetsanalys beträffande kunder.

Mer information

Besök vår webbplats eller kontakta vår försäljningsavdelning för att upptäcka vad ett avancerat optimeringssystem kan göra för din organisation. Vi hjälper dig gärna utforska vilka fördelar ditt företag kan uppnå.

 

 

Begär en demo