Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
shutterstock_551178205 (002).jpg

13 mar 2019

Tvärindustriell kunskapsdelning i strävan efter intelligent ruttoptimering

Rutt- och verksamhetsoptimering Kunder och projekt Kundframgångar & Kund för livet-program

Ruttplanering och transportoptimering kan vara en komplex affär. Därfor är kunskapsdelning extra viktigt, även genom att jämföra logistik inom olika likheter kanske inte är förväntade. Genom nätverk och kunskapsdelning, kommer inspiration och innovation. Även om två organisationer transporterar olika artiklar med olik komplexitet, så är det underliggande behovet för ruttoptimering i logistiken den samma. Att sparra med osannolika allierade kan resultera i helt nya ideer och möjligheter, kanske till och med möjligheter som verkade vara oförståerliga.

Tidigare i år arrangerade AMCS Group för nordiska kunder att träffas för en träningsdag i Köpenhamn, en återkommande aktivitet för AMCS kunder i Norden. På AMCS värderar man dessa träffar väldigt högt. Det motiverar kunderna och AMCS att lära sig om både nya och gamla utmaningar inom logistik. Det leder till nöjda kunder och ger AMCS en möjlighet att lära sig om förändringar och nya utmaningar på marknaden som AMCS kan bemöte med nyutveckling. Av denna anledningen, reste således AMCS kunder inom Intelligent Optimering till den Danska huvudstaden för att förbättra sin kunskap och expertis samt att nätverka med kunder från andra företag och industrier.

Träningsdagen innehöll en presentation kring framtida produktutveckling, nya funktioner samt ett flertal praktiska ämnen såsom; Ruttplanering med stoppfrekvenser (inklusive optimering av stamrutter), mappning och nyckeltal (KPI), import och export med stylesheets, export från Route Planner, tidsmodeller (Körtid, stopptid, etc.), allmän planering och best practise. Kunder fick också ta med sig ett verkligt problem, och diskutera bästa lösning tillsammans med resten av gruppen. Deltagarna tog med sig strategisk kunskap hem med ideer kring existerande problem och processer.

Deltagarna kom från väldigt olika industrier, inklusive återvinning, spannmål, valutatransport, postutdelning, paketleverans, tidningsutdelning, sophantering och generell varutransport. Trots så olika industrier, har dessa kunder ruttplanering och optimering gemensamt. På ytan verkar det som det inte finns mycket att diskutera, men det finns mängder av synergier framförallt kring hur man arbetar med ruttplanering och de har alla samma mål; att optimera hur man driver sin verksamhet för att minska kostnader, men också för att förbättra miljön och arbeta mer ekologiskt.

Den mottagna feedbacken var överväldigande positiv med en genomsnittlig rating på 4,5 av 5 när man frågade hur sannolikt de skulle delta igen och hur sannolikt de skulle rekommendera en liknande träff till en kollega. Det är inte bara ett bra tillfälle för deltagarna att lära sig, att nätverka och agera som sparringspartners för varandra, men även AMCS får en vital inblick i trender, strategier och kanske t.o.m. funktionalitetsbrister för framtida utvecklingsplaner. Det är en win-win-situation, som slutändan hjälper AMCS-kunderna att uppnå ytterligare konkurrensfördelar med sin intelligenta optimeringslösning.

Om Intelligent Optimering, Ruttplanering

Lösningen är ett kraftfullt optimeringsverktyg för långsiktig ruttplanering av stamrutter och / eller helt dynamiska rutter. Systemet kan användas för what-if-simuleringar, skapa och underhålla stamrutter. Systemet är utrustat med optimeringsalgoritmer och standardsystemet kan konfigureras för att matcha kraven i flera olika branscher, oavsett om det är distribution, Hämtning, uppsamling eller en kombination. Tillsammans med ett intuitiva användargränssnitt, utgör programvaran den perfekta lösningen för att driva effektivitetsvinster från din transportverksamhet. Med 25 års erfarenhet av att utveckla och genomföra ruttplaneringslösningar erbjuder AMCS produkter av hög kvalitet, som används allmänt i branschledande företag.
Läs mer här.

Om AMCS Group

AMCS är den ledande leverantören av integrerad programvara och fordonsteknik för avfall, återvinning, olja och gas, readymix, betong och materialresurser, samt företag med någon form av logistik och transportproblematik. Vi hjälper över 2450 kunder att minska sina driftskostnader, öka tillgångsutnyttjandet, optimera marginaler och förbättra kundservicen. Vårt ERP och våra SaaS-lösningar levererar digital innovation till den växande cirkulära ekonomin runt om i världen. AMCS-lösningar minskar pappersarbete, tid och kostnader för drift. Vi optimerar transport, tillgångar, back office och bearbetningsoperationer med tydlig synlighet, rörlighet och beslutsstöd. Resultatet för våra kunder är förbättrade marginaler, rik kundservice och snabbare betalt.