Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
iStock-516720620 news.jpg

AMCS news

AMCS technology brings significant improvements to your business. A statement we prove to be true every day. Innovations, redefining the ‘Tailored to Waste’ experience with its optimised accuracy and efficiency. Stay tuned and read all about it in this news section

17 apr 2018

RenoNorden optimerar sin avfallsinsamling med AMCS-implementering

AMCS, världens ledande leverantör av integrerad programvara och fordonsteknik för avfalls- och återvinningssektorn, har ytterligare expanderat verksamheten i Norden genom att implementera sin avancerade ruttoptimeringslösning hos RenoNorden.

Den nordiska avfallsinsamlingsjätten RenoNorden har implementerat AMCS marknadsledande ruttoptimeringssystem för att ytterligare effektivisera sin verksamhet inom insamling av hushållsavfall i Sverige. Meddelandet kommer efter implementeringen av lösningen.

RenoNorden AB använder AMCS-produkten för att optimera sina avfallsinsamlingsrutter och som hjälp vid beräkning av exakta och konkurrenskraftiga priser vid anbudslämning. Systemet har redan haft en positiv effekt när RenoNorden nyligen påbörjade avfallsinsamling i Stockholm. Det möjliggjorde en snabb och effektiv optimering av huvudrutter som innefattar 50 insamlingsfordon. På så sätt uppnådde RenoNorden kommersiella och miljömässiga fördelar i ett område med mer än 25 000 kärllyft per dag.

RenoNordens logistikchef Fredrik Karlberg säger följande om beslutet att implementera AMCS-systemet:

”Efter att ha tittat på ett antal system var det tydligt att flexibiliteten och användarvänligheten hos AMCS ruttoptimeringssystem innebar att det var den bästa produkten för vår verksamhet. Systemet gör det möjligt för oss att inkludera och justera parametrar för att skapa scenarier som är så realistiska och exakta som möjligt. Till exempel kan vi öka körtider med en viss procent för att ta hänsyn till dålig terräng, vägförhållanden och andra faktorer.”

RenoNorden är det marknadsledande företaget för insamling av hushållsavfall i Sverige, Danmark och Finland och erbjuder effektiv, pålitlig och professionell service i mer än 230 kommuner.

AMCS nordiska försäljningschef inom avfall och återvinning David Griffin säger:

”Vi är stolta över att arbeta tillsammans med RenoNorden, ett av de ledande avfallsinsamlingsföretagen i Skandinavien. Vi är glada över att RenoNorden omedelbart upplevt fördelar efter att ha börjat använda programvaran.

Vi upplever ett snabbt ökande behov inom avfallsindustrin av avancerade ruttoptimeringslösningar. Det ökar på grund av marknadens behov av sänkta priser, pålitlig service och minskat C02-utsläpp från insamlingsverksamheten.

Typiskt upplever våra kunder mellan 5 och 15 % minskning av körda mil och ibland upp till 10 % minskning av antalet fordon som behövs. Detta har i sin tur en avsevärd positiv effekt på miljön och våra kunders vinstmarginal.

Vi ser väldigt mycket fram emot ett långvarigt samarbete med RenoNorden och att arbeta tillsammans med RenoNorden för att få bästa möjliga effekt av deras nya ruttoptimeringslösning.

Begär en demo