Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
cement webinar.jpg

10 jun 2020 11:00

CET

Transportoptimering & distribution av cement

Växande efterfrågan från byggindustrin stöttar marknadstillväxten för cementindustrin och marknaden för cement kommer därmed fortsätta växa. Cementdistributörer står inför särskilt svåra utmaningar med ständigt skiftande kostnader för transporter. Omkring 30 till 35 procent av cementpriset utgörs av distributionskostnader. Tomma körningar och strikt, oflexibel planering mellan fordon, fabriker och anläggningar driver upp priserna för cement ytterligare. För att förbli konkurrenskraftiga och skydda sina marginaler är det viktigt för distributörer att sänka dessa kostnader.

Detta webbinarium ta också upp andra betydande smärtpunkter inom cementdistribution som kan lösas med smart teknik och digitalisering. En utmaning är hanteringen av stora ordrar på stora kontrakt, som kan levereras i säck. Manuell planering kan vara extremt krävande för dina resurser. Du måste försäkra lönsamheten av dina ordrar för att skydda dina marginaler.

En viktig faktor för cementproducenter, som kan påverka den operativa effektiviteten och öka marginaler, är användningen av externa åkare. Hantering och kommunikation med dessa tredjepartspartner, samt spårning av ordrar och utförande, är minst sagt utmanande när det traditionellt har inneburit ett överväldigande pappersarbete. Problemet går att lösa genom att utrusta din verksamhet med smart programvara och ger dina externa åkare möjligheten att ta med sig sin egen enhet.

Allt detta och mer tar vi upp på vårt cement-webbinarium. Träffa våra branschexperter digitalt och ta del av deras introduktion om hur intelligent optimering kan hjälpa till och lösa dessa utmaningar samtidigt som marginalerna blir större och tillväxten ökar.